San Francisco ontdekken doe je met autohuur

Deze in Californië gelegen grootstad aan de westkust van het Amerikaanse continent is een schitterende plek om je volgende vakantie door te brengen! Deze stad is ook bekend voor de vele heuvels waarop de stad gebouwd is. Het zijn er maar liefst 43. Dat is waarom je in televisie programma’s die zich hier afspelen bijna altijd hoogteverschillen ziet. De stad zal je zeker niet teleurstellen!

Bezienswaardigheden

Binnen deze prachtig stad is ontzettend veel te zien en te doen. Je vindt hier oneindig veel activiteiten, waardoor het moeilijk kiezen wordt! Door de liberale sfeer die er heerst wordt deze stad door veel mensen de leukste stad van Californië genoemd en dat is al heel wat! Er heersen in deze prachtige stad geen taboes omtrent drugs en/of homoseksualiteit. Je kan hier dus volledig jezelf zijn!

  • Liberale sfeer
  • Leukste stad van californië
  • Geen taboes
  • Homoseksualiteit aanvaard

Op vlak van cultuur en bezienswaardigheden ben je hier aan het juiste adres! Ben je op rondreis door het Westen van de Verenigde Staten dan mag je deze plek zeker niet missen! Bezoek bijvoorbeeld het welbekende eiland Alcatraz dat tussen 934 en 1963 dienst deed als zwaarbeveiligde gevangenis. Een van de beroemde gevangenen was onder andere ‘Al Capone’. Er zijn tal van verfilmingen over deze beruchte gevangenis verschenen!

Bezoek tevens ook de wereld bekende Golden Gate Bridge. Deze prachtige brug verbindt het schiereiland San Francisco met de Marin County en is een drukbezochte attractie. De brug wordt jaarlijks door maar liefst negen miljoen mensen bezocht en vol ontzag bewonderd. De brug laat een onvergetelijke indruk na met zijn schitterende kleuren, lichten en afmetingen. Het voetpad op de brug heeft maar liefst een lengte van 1,7 mijl!

  • Bezienswaardigheden
  • Alcatraz
  • Golden Gate Bridge

San Francisco Jazz festival

Houd je van muziek en meer specifiek van Jazz? Mis dan zeker de kans niet om het San Francisco Jazz festival te bezoeken! Jaarlijks worden er tal van grote namen binnen de jazz wereld geboekt en kan je er genieten van de meest uiteenlopende jazz vormen die er te vinden zijn! Tickets kan je onder andere via de volgende website boeken www.sfjazz.org. Mis deze kans zeker niet!

Fisherman’s Wharf

Breng tevens ook zeker een bezoekje aan Pier 39 waar je zonnebadende luie zeehonden kan spotten die zich met alle plezier door jou zullen laten observeren! Hiernaast vind je op Pier 39 ook het bekende Fisherman’s Wharf, een oude zeeliedenwijk in het hartje van San Francisco. Tegenwoordig is dit een wijk waar je tal van lekkere restaurantjes en live entertainment kan komen ontdekken!

Musea

Ook op vlak van kunst en cultuur zal San Francisco je niet teleurstellen. Er zijn tal van musea die je zeker bezocht moet hebben! Van moderne en futuristische kunst tot tentoonstellingen gevuld met interessante geschiedenis. Je vindt er ook tentoonstellinge over wetenschap, technologische vooruitgang, archeologische vondsten en nog vele andere! Voor elke passie is er dus wel wat te vinden in deze prachtige stad.

Bezoek bijvoorbeeld ook het museum voor schone kunsten of het ‘Fine Arts Museum of San Francisco’. Dit museum bestaat uit twee locaties. Het ‘Young museum’ bevindt zich in het Golden Gate Park en biedt kunst van de 17e tot de 21e eeuw aan, terwijl het andere gedeelte, het ‘Legion of Honor’, zich in het Lincoln Park bevindt en schitterende schilderwerken, fotografie en grafische kunst aanbiedt.

Wat te doen buiten de stad

Het ware avontuur van de Westkust van de Verenigde Staten bevindt zich niet enkel in de stad. Ook buiten de stad zijn er tal van zaken te zien en doen! Trek er dus zeker op uit en verken deze eindeloos lijkende streek met zijn prachtige natuur en schitterende steden! Geniet van de warme zon en ontdek deze indrukwekkende parel van de Amerikaanse westkust met een huurauto.

Je kunt bijvoorbeeld naar de berg ‘Mount Diablo‘ rijden. Met zijn hoogte van zo’n 1200 meter is dit een van de hoogste punten van de streek. Bij helder weer een van de landschapskenmerken in de omgeving. Dat zorgt er dan ook weer voor dat je van op de top van deze schitterende berg een prachtig uitzicht hebt over de hele streek! Zeker de moeite waard dus!

Huur een wagen

Om volop te genieten van je trip naar San Francisco en de westkust van de Verenigde Staten is het een must om over een wagen te beschikken. Aangezien je hier niet met je eigen wagen kunt geraken, is het aangewezen om je roadtrip te versterken met een huurauto. Er zijn gelukkig tal van maatschappijen die je de beste prijzen aanbieden! Bekijk bijvoorbeeld het aanbod van Sixt of Rental Car.

Je zal wel over een aantal documenten moeten beschikken. Je hebt onder andere een geldig paspoort en rijbewijs nodig, maar in veel gevallen ook een geldige kredietkaart. Deze dient om als waarborg in geval van een eventuele ongevallen of schade die berokkend zou worden aan de wagen. Indien je niett over een kredietkaart beschikt, kun je contact opnemen met de verhuurmaatschappij van je keuze om iets te regelen!

Napa Valley

Van zodra je een auto hebt, breng zeker een bezoekje aan Napa Valley, de bekendste wijnstreek van Californië. Deze vallei vind je op ongeveer een anderhalf uurtje rijden van San Francisco. Hier ga je niet noodzakelijk om te fietsen of wandelen maar voornamelijk om te proeven van de heerlijke Californische wijnen! Boek hier een leuk hotelletje zodat je je volledig kan laten gaan en niet dronken achter het stuur plaatsneemt!

Yosemite National Park

Uiteraard is een trip naar de Westkust van de VS niet volledig zonder een bezoek aan het prachtige Yosemite National Park! Dit park ligt in het midden van Californië en staat bekend om zijn prachtige watervallen en granietblokken (waaronder een van de bekendste ter wereld, de ‘El capitan’). Geniet ten volle van je trip naar deze prachtige stad en bijhorende streek!

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *