Verken Alicante met autoverhuur!

Alicante, de Spaanse zon! Wil je deze stad en streek graag bezoeken twijfel dan zeker niet langer en boek zo snel mogelijk! Dankzij Happycar.nl kan je zelfs je eigen wagen reserveren zodat je je zo vrij als een vogel binnenin deze streek kan rond bewegen. Maar een eigen wagen biedt je nog meer mogelijkheden! Zo kan je zelfs andere delen van het Spaanse vaste land zonder problemen verkennen!

Huur een auto

Via Happycar.nl huur je al een kleine auto zoals de Kia Picanto, Seat Ibiza, of Fiat Panda voor een zeer schappelijke prijs. Dit alles met bijgevoegde diefstal-, all-risk- en aansprakelijkheidsverzekering voor een onbegrensd aantal kilometers. Bovendien word je zelfs een shuttlebus van- en naar de internationale luchthaven aangeboden. Je kan uiteraard voor een kleine prijs ook een auto op de luchthaven zelf huren.

  • Onbeperkt aantal kilometers
  • Vanaf € 0,01
  • Bijhorende verzekering
  • Shuttlebus naar luchthaven

Je zal wel over een aantal belangrijke documenten moeten beschikken, zoals een rijbewijs, een geldig paspoort en een creditcard. De creditcard dient als borg voor het eventuele verkeersovertredingen of schade die je als bestuurder aan de gehuurde auto veroorzaakt. Controleer voor je vertrek zeker of je al deze documenten bij je hebt en vraag zeker ook aan de verhuurmaatschappij welke creditcards ze precies accepteren.

Heb je om welke reden dan ook geen creditcard dan kun je via Sunny Cars nog steeds een auto huren in Malaga. Denk er wel aan dat niet ieder type auto hiervoor in aanmerking komt. Je hoeft ook geen waarborgsom te betalen want daarvoor staat Sunny Cars garant. Wel zullen ze verhaal bij je komen halen als je schade veroorzaakt door grove nalatigheid van jouw kant.

  • Benodigde documenten
  • Paspoort
  • Rijbewijs
  • Creditcard

Wat te doen in Alicante

Alicante is een bruisende stad in het zuid oosten van Spanje. De stad ligt aan de wel bekende Costa Blanca en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De historische stadskern, Barrio de la Santa Cruz, bestaat uit kleine gezellige straatjes, gekleurde huizen en een bruisend nachtleven. Van hieruit kan je via een stevige klim of via de lift het prachtige kasteel Castillo de Santa Bárbara bereiken.

Castillo de Santa Bárbara

Dit boven vernoemde kasteel dat zich boven op de berg Benacantil bevindt, biedt je een ongelooflijk uitzicht over de Mediterraanse kust. Het kasteel ligt op een hoogte van ongeveer 166 meter en was dus de ideale uitkijkpost om ongewenste bezoekers tijdig te spotten. Er zijn vondsten gedaan waardoor het erop lijkt dat het kasteel gebouwd zou zijn rond de negende eeuw maar grote delen zijn echter afkomstig uit de zestiende eeuw.

Pleinen en kerken

Aan historische gebouwen geen gebrek in deze prachtige stad. Zo staat het stadje vol met oude kerken en prachtige pleinen. Bezoek op je trip naar Alicante zeker de ‘Basilica de Santa Maria‘. Deze basiliek is gebouwd op oude resten van een moskee die er tijdens de Islamitische heerschappij geplaatst geweest is. Dit gebouw dateert uit de periode tussen de veertiende en de vijftiende eeuw.

Bezoek daarnaast ook zeker het belangrijkste plein van Alicante, het ‘Plaza del Ayuntamiento’. Aan het plein bevindt zich het prachtige, in barokstijl opgetrokken stadhuis dat het plein nog een extra staaltje mooier maakt. De prachtige gebouwen rondom het plein zijn goed bewaard gebleven en bieden je een kijkje terug in de tijd. Ga zeker ook eens binnen in het stadhuis en aanschouw de tal van archeologische vondsten die hier tentoongesteld staan.

Costa Blanca

De Costa Blanca! Wie is er geen liefhebber van lekker luieren op een prachtig goudgeel strand in het lekker zonnetje of een frisse duik in het mediterraanse zeewater? Als dit je aanspreekt ben je hier aan het juiste adres! Bezoek een van de vele stranden die verspreid zijn over de Costa Blanca en laat je volledig tot rust komen! Vergeet alvast je zonnecrème niet!

Bezoek zo het 900 meter lange Playa del Postiguet dat overigens aan de voet van de ‘Monte Benacantil’ ligt. Voor zij die iets anders willen doen dan alleen relaxen op het strand is dit overigens de ideale plek voor een potje beachvolleybal! Je kan hier overigens ook strandstoelen en ligstoelen huren zodat je lekker languit kan luieren terwijl de kinderen een frisse duik nemen onder het toeziend oog van de strandwacht.

De Alicante-provincie

Verder stopt de pracht van de streek zeker niet bij de grenzen van de hoofdstad. Indien je kan is het zeker de moeite waard de rest van deze schitterende streek te bezoeken. Met zijn vele kleine stadjes, stranden en natuurlijk schoon mag je dit zeker niet gemist hebben! Indien je over een eigen auto beschikt zal je de werkelijke pracht van deze streek kunnen waarnemen!

In een prachtig natuurpark bij het dorpje Callosa d’en Sarria, op ongeveer 15 minuten van de stad Benidorm vind je de prachtige Fuentes del Algar watervallen. Deze watervallen zijn afkomstig van de Algar-rivier (vrij vertaald uit het oude Grieks betekent dit iets als ‘gezondheidsrivier’) en zijn zeker een bezoekje waard! Bezoek daarnaast ook de stadjes Dénia, Alcoy, Villajoyosa en Guadalest. Je zal er geen spijt van krijgen!

Culinair

Uiteraard is een bezoek aan Spanje niet volledig zonder te genieten van de heerlijke Spaanse keuken! Bezoek een van de vele pittoreske restaurantjes of cafeetjes die zich in de stad Alicante of in de gezellige dorpjes rondom bevinden. Je zal er overweldigd worden door het smaken- en geurenpalet van de Spaanse keuken! Geniet na je maaltijd nog even na met een glaasje Spaanse wijn en je dag is compleet!

Hoe in Alicante geraken

In Alicante geraken is heel simpel! Er bevindt zich namelijk een, overigens prachtige, internationale luchthaven net buiten de stad. Vanaf hier kan je via het openbaar vervoer de stad bereiken maar nog beter en makkelijker is een eigen auto huren. Boek er nu een via happycar.nl of gebruik een van de vele verhuurmaatschappijen bij het vliegveld. Hoe dan ook heel veel plezier gewenst!

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *